Na een relatiebreuk

Na een relatiebreuk. Hypnose en regressietherapie, Boortmeerbeek, België.

Na een relatiebreuk ☞ herstel ☞ steun ☞ tijd ☞ groei ☞ Regressietherapie & hypnose ☞ Vlaams Brabant, Boortmeerbeek ☞ 15+ jaar ervaring ☞ Gecertificeerd

Afbeelding van Victoria_Watercolor via Pixabay

Als je met een relatiebreuk worstelt

Een relatiebreuk kan een van de meest pijnlijke en emotioneel uitputtende gebeurtenissen in het leven zijn. Het kan voelen alsof je hart letterlijk is gebroken en soms is het moeilijk om te bevatten wat er is gebeurd en hoe je verder moet gaan. Je wordt overweldigd met emoties allerhande, gaande van verdriet, verwarring, ontgoocheling tot boosheid, ja zelfs woede. Een heel scala aan gevoelens die plots door je heen kunnen razen. Als je worstelt met een relatiebreuk, onthoud dan dat het oké is om al die gevoelens te hebben en dat je tijd nodig hebt om te helen.

Herstel na een relatiebreuk

Herstellen na een relatiebreuk kan moeilijk zijn en het heeft zijn tijd nodig. Misschien wel de moeilijkste, maar wel een eerste stap als je met een relatiebreuk worstelt, is om je verdriet en alle andere emoties te accepteren. Het is normaal om je slecht te voelen na een relatiebreuk en het is goed om dit toe te laten en erdoorheen te werken. Probeer niet om het te verdringen of te ontkennen, dit zal alleen maar leiden tot meer pijn op lange termijn. Maak in plaats daarvan ruimte voor alles wat je voelt en laat het zijn wat het is.

Neem daarbij de tijd om te rouwen: het is normaal om verdrietig en boos te zijn. Geef jezelf de tijd en voel je emoties. Dit kan helpen om het verlies te verwerken en te voorkomen dat je je emoties opkropt.

Zoek steun

Net om te voorkomen dat je je emoties opkropt, is de nabijheid van anderen een troost. Alleen doorheen een pijnlijke periode worstelen is moeilijk, alleen zijn met je emoties kan ook heel confronterend en overweldigend zijn, vandaar het belang om mensen om je heen te hebben die je kunnen steunen en die naar je luisteren. Dit kan zijn in de vorm van een vriend of familielid met wie je kunt praten, een therapeut,… iemand waarbij jij je comfortabel en veilig voelt. Het is zo troostend om tijd door te brengen met mensen die begrijpen wat je doormaakt. Praten over wat er is gebeurd helpt om je gevoelens te plaatsen, te begrijpen en te verwerken.

Een andere manier om met een relatiebreuk om te gaan, is door jezelf steeds weer te vertellen dat dit gevoel en deze emoties tijdelijk zijn. Hoewel het soms moeilijk is om te geloven, zal het verdriet op een dag verdwijnen. Het kan je helpen om dit in gedachten te houden als je je rot voelt, het kan je op moeilijke momenten misschien de kracht geven om door te gaan en te blijven zoeken naar manieren om het verdriet te verwerken.

Geef jezelf tijd

Tijd is altijd een helende factor. Dat geldt voor alles in het leven, ook na een relatiebreuk. Tijd zet de dingen in perspectief en schuurt de scherpe kantjes weg van wat je dwarszit. Dus neem tijd voor jezelf als je met een relatiebreuk worstelt. Dit betekent niet dat je jezelf moet afsluiten van de wereld, maar wel dat je tijd neemt om te rusten en te ontspannen. Dit kan zijn in de vorm van meditatie, yoga of een andere vorm van ontspanning die voor jou werkt. Het is ook belangrijk om te blijven eten en te bewegen, ook -nog meer zelfs- als je je niet lekker voelt. Soms kun je vergeten dat fysiek sterk zijn en blijven, je kan helpen om het verdriet te verminderen en om mentaal weerbaarder te zijn. Iemand die voldoende goede voedingsstoffen binnen krijgt en (redelijk) goed uitgerust is, kan beter tegen een stootje dan iemand die nauwelijks eet en slaapt of/en op junkfood leeft.

Groei na een relatiebreuk

Hoe raar het ook klinkt, een relatiebreuk kan ook een kans zijn om te groeien en te leren. Probeer te kijken naar wat je hebt geleerd uit de relatie en hoe je dit kunt toepassen op toekomstige relaties. Vergeet daarbij niet om jezelf te vergeven als je denkt dat je fouten hebt gemaakt in de relatie. Fouten horen bij het leven, iedereen maakt ze. Vergeving, voor de ander én jezelf, kan je helpen om vrede te vinden en te groeien.

Tot slot

Probeer te onthouden dat een relatiebreuk niet het einde van de wereld is. Het is pijnlijk en moeilijk, maar het is ook een kans om te helen en te groeien. Blijf hopen en blijf geloven in een betere toekomst, want die is er zeker. Laat het verdriet zijn wat het is en geef jezelf de tijd om te helen. Weet dat dit tijdelijk is en dat je hier ook weer doorheen komt, maar zoek tijdig hulp als je voelt dat je dreigt vast te lopen. Het is een moeilijk proces, maar het is de moeite waard om door te gaan. Wees lief voor jezelf en geef jezelf de tijd die je nodig hebt om te herstellen.

Over Rustpunt

Op de site van Rustpunt vind je informatie over regressietherapie, hypnose en coaching. Er zijn webpagina’s met uitgebreide informatie over hypnose. Je kunt ook de zelfhypnose uitproberen, of gewoon rondsurfen. Je mag me natuurlijk ook vrijblijvend contacteren met een vraag, ik help je graag verder.

Aanverwante artikelen:
Gebrek aan vertrouwen in je relatie
Daten na een relatie: hoe ga je verder na een verbroken relatie?
Omgaan met verlies, verdriet en rouw
Vind je het artikel interessant? Dan kun je het 'liken' of delen: