Teveel drinken

Teveel drinken ☞ redenen ☞ drink ik teveel? ☞ hulp zoeken ☞ Regressietherapie & hypnose ☞ Vlaams Brabant, Boortmeerbeek ☞ 15+ jaar ervaring ☞ Gecertificeerd in hypnose en regressietherapie

Afbeelding van LEEROY Agency via Pixabay

Waarom drink je teveel?

Te veel drinken kan een symptoom zijn van een onderliggend emotioneel probleem. Het kan een manier zijn om te ontsnappen aan de pijn, angst en stress die je voelt. Mensen die te veel drinken, doen dit vaak om hun emoties te verdoven en om tijdelijk te ontsnappen aan hun problemen. Maar op de lange termijn kan dit gedrag leiden tot meer problemen en kan het de oorspronkelijke emotionele problemen verergeren.

De onderliggende reden van teveel drinken

Emotionele problemen kunnen vele vormen aannemen. Het kan gaan om depressie, angst, stress, verdriet of boosheid. Het kan ook gaan om trauma’s uit het verleden, zoals misbruik of verwaarlozing in je jeugd. Soms is het gewoon de dagelijkse stress die je teveel wordt. Een opstapeling van problemen kunnen leiden tot een gevoel van hopeloosheid en machteloosheid. Als je te maken hebt met emotionele problemen voel je je vaak alleen, geïsoleerd en niet begrepen.

Het drinken van alcohol kan een manier zijn om je gevoelens te onderdrukken. Alcohol werkt als een verdovend middel en kan je helpen om je tijdelijk beter te voelen. Maar dit is slechts een tijdelijke oplossing en leidt vaak tot meer problemen: gezondheidsproblemen, financiële problemen, problemen op het werk en in relaties,… en soms tot verslaving.

Drink ik teveel?

De eerste moeilijke stap is inzien of erkennen dat je teveel drinkt. Drinken is sociaal aanvaard, waardoor je vaak het gevoel hebt dat je gewoon meedrinkt met de anderen en dat er niets aan de hand is. Dat je vaak doelbewust mensen opzoekt die ook veel drinken of situaties waarin er veel gedronken wordt, zie je niet altijd in. Integendeel, je hebt net het gevoel dat je je ontspant en rust krijgt. Het kan dus moeilijk zijn om in te zien dat je te veel drinkt, omdat de verdovende werking van alcohol ervoor zorgt dat je de gevolgen van je drinkgedrag niet goed beseft. Er zijn echter enkele tekenen die erop kunnen wijzen dat je te veel drinkt, zoals:

  • regelmatig meer drinken dan je van plan was
  • het gevoel hebben dat je niet kunt stoppen met drinken
  • het ervaren van black-outs of geheugenverlies na het drinken
  • het verwaarlozen van verantwoordelijkheden op het werk, thuis of op school vanwege drinken
  • problemen ondervinden in relaties of sociale situaties als gevolg van drinken
  • het ervaren van ontwenningsverschijnselen zoals trillen, zweten of angst wanneer je niet drinkt

Als je merkt dat je deze tekenen ervaart of als je je zorgen maakt over je drinkgedrag, is het tijd om hulp te zoeken en te werken aan oplossingen op de lange termijn.

Helpt hypnose en regressietherapie bij teveel drinken?

Het is belangrijk om te begrijpen dat het werken aan emotionele problemen niet gemakkelijk is. Het kan moeilijk zijn om hulp te vragen, maar het is de enige manier om echt te herstellen en een gezond en gelukkig leven te leiden. Door te werken aan emotionele problemen, kun je jezelf bevrijden van de last van te veel drinken en kun je een betere relatie hebben met jezelf en anderen. Hypnose en regressietherapie kunnen een echte ondersteuning bieden, niet alleen in het verwerken van de onderliggende emoties, maar ook bij het effectief stoppen met drinken.

Hypnose en regressietherapie kunnen ook een nuttige tool zijn bij het verminderen van te veel drinken. Ze kunnen helpen bij het identificeren van de onderliggende oorzaken van overmatig drinken en helpen bij het aanpakken van je problemen. Het kan ook helpen bij het veranderen van negatieve gedachten en gewoonten die kunnen bijdragen aan het drinkgedrag. Werken aan oplossingen op de lange termijn, is de kern bij het aanpakken van te veel drinken.

Tot slot

Drinken is geen oplossing voor emotionele problemen. Het kan tijdelijk helpen om je beter te voelen, maar op de lange termijn kan het leiden tot meer problemen. Het is belangrijk om hulp te zoeken en te werken aan oplossingen op de lange termijn. Door dit te doen, kun je je leven transformeren en een gezond en gelukkig leven leiden. Zelfs al ben je er nu al van overtuigd dat je een goed en vervuld leven leidt, als je op een gezonde manier met alcohol leert omgaan ga je je nog veel beter voelen.

Over Hypnose en regressietherapie

Soms kan de stap naar hulp groot zijn, vooral een stap in het onbekende. Neem gerust een kijkje op de webpagina’s en vergeet daarbij niet de getuigenissen pagina door te lezen. Daar lees je ervaringen van anderen die jou misschien kunnen helpen.
Voel je vrij mij te bellen als je meer vragen hebt, dan spreken we die rustig door.

Over Rustpunt

Op de site van Rustpunt vind je informatie over regressietherapie, hypnose en coaching. Er zijn webpagina’s met uitgebreide informatie over hypnose. Je kunt ook de zelfhypnose uitproberen, of gewoon rondsurfen. Je mag me natuurlijk ook vrijblijvend contacteren met een vraag, ik help je graag verder.

Aanverwante artikelen
Overeten door angst
Gezondheid ondersteunen?
New Year, New me!  
Vind je het artikel interessant? Dan kun je het 'liken' of delen: