Moeiteloos gewicht verliezen

Moeiteloos gewicht verliezen. blijvend Afvallen.

Waarom is het moeilijk om blijvend gewicht te verliezen?

☞ moeiteloos gewicht verliezen ☞ gewichtscontrole ☞ doeltreffend met blijvend resultaat ☞ inzicht en ondersteuning ☞ levensstijl aanpassingen

Eten kan een probleem zijn. Dat is niets nieuws. Ik heb er zelf ook al over geschreven, en ik hoor en lees het dagelijks: afvallen! Kortom, het is en blijft een belangrijk thema.
Veel mensen willen afvallen en zoeken daarbij methodes om snel kilo’s te verliezen. Soms lukt dat, maar al te vaak komen de kilo’s er later terug bij.
Dat hele proces gaat gepaard met schuldgevoelens. Mensen gooien zich met overtuiging en toewijding op een plan, vaak met de nodige ontbering, waarna het resultaat uitblijft. Ondanks alle inspanning levert het niets op. Je voelt je slecht en moedeloos, en vaak ga je dan net meer eten.

De onderwerpen in dit artikel:
Waarom lukt blijvend afvallen niet?
Hoe werkt je brein?
Gewicht verliezen: Het gaat over waarom je eet.
Kun je je onderbewuste aanpassen?
Moeiteloos gewicht verliezen!
Tot slot.

Waarom lukt blijvend afvallen niet?

Heel simplistisch -dat zal elke dokter of diëtist je vertellen- gaat blijvend afvallen er om, dat je je levensstijl aanpast. Anders omgaan met eten. En daar ligt nu net het probleem. Je levensstijl is geënt op je persoonlijkheid, op wie je bent en hoe je reageert. Met andere woorden ligt het eerder bij waarom je eet, dan wat je eet.
Ik weet dat velen zich met veel overtuiging bewust voornemen om anders te leven en te eten, en daar ook oprecht veel inzet voor leveren. En toch lukt het niet. Dat ligt niet zozeer aan jezelf, maar aan je brein.

Hoe werkt je brein?

Een mens heeft bewuste en onbewuste overtuigingen. Het bewuste stuk van je brein mag dan wel iets voornemen, het onderbewuste stuk van je brein heeft soms een andere overtuiging. En net je onderbewuste beïnvloedt hoe je reageert. Om het kort te zeggen: de reactie staat er voor de gedachte er is.
Vandaar dat een nieuwe levensstijl aanmeten zo moeilijk is. Omdat jouw onderliggende patronen, die gevormd zijn door vroegere ervaringen, jouw bewuste voornemens niet ondersteunen.
Als jouw onderbewuste niet ‘juist geprogrammeerd’ is, dan reageer je anders dan je bewuste intentie. En daar moet jij je niet schuldig over voelen, het gaat namelijk niet over inspanning of wilskracht. Het zijn oude ingesleten patronen waar je heel moeilijk zelf vanaf komt.

Gewicht verliezen: Het gaat over waarom je eet.

Eten is je aangeleerd. Als baby en peuter word je bord leeg eten vaak geassocieerd met flink zijn. Goed en veel eten is belangrijk, ouders besteden er veel aandacht aan. Het belang van eten wordt je dus met de paplepel ingegeven.
Maar ook als maatschappij verbinden we over maaltijden: we verbroederen aan tafel, bij een feestelijk moment hoort iets van eten, en als we samen zitten is er vaak iets te knabbelen, hoe klein ook.
Eten gaat ook vaak met emoties samen. Ook dat ligt vaak in de kindertijd: een snoepje als je flink geweest bent, een traktatie om speciale gelegenheden in de verf te zetten,… waardoor je onbewust grijpt naar eten op momenten dat je ‘het nodig’ hebt, dat je steun kunt gebruiken of als je iets wilt vieren.
We eten dus vaak niet uit honger, maar uit gezelligheid, omdat het aangeleerd is, omdat het zo hoort, omdat…

Hoe pas je je onderbewuste aan?

Je kunt je brein herprogrammeren en die onbewuste overtuigingen en hunkeringen omvormen. Keer het proces van willekeurig eten om en je kunt je ontdoen van onbewuste reacties en onbegrijpelijke ‘foodcravings’. In het kort gezegd, koppel je de relatie tussen eten enerzijds en bepaalde emoties en/of momenten anderzijds los.
Hoe kun je dit doen? Met hypnose en regressietherapie kun je kijken naar:

  • Waarom je eet.
  • Hoe dit patroon tot stand gekomen is.

Daarna ga je:

  • Je onbewuste programmatie aanpassen.
  • Het proces actief omdraaien.

Hierdoor bouw je nieuwe reacties op. Jouw onbewuste overtuigingen en patronen worden herschreven en je reacties op emoties en situaties zullen anders zijn. Je gaat dus -vaak zelfs onbewust- anders reageren.

Moeiteloos gewicht verliezen!

Zodra je onderbewuste anders reageert op prikkels, wordt het veel gemakkelijker om anders om te gaan met eten. Je hunkert niet meer naar chocolade op een slechte dag. Als je je vermoeid voelt, geef je niet meer toe aan junkfood en je strijdt niet meer tegen een frietje. De situaties en de emoties zijn niet langer rechtstreeks verbonden aan eten. Het jarenlange ingesleten patroon is weggeveegd.
Je kunt bewust keuzes maken, zonder de last van dwingende gevoelens die uit een ver verleden komen. Het gaat niet meer over wilskracht of schuld, maar over jouw bewuste intentie. Dat maakt het veel eenvoudiger, zelfs moeiteloos.

Tot slot

Snel gewicht verliezen of vermageren mag aanlokkelijk lijken, het mag nooit een doel op zich zijn. Vergeet niet dat je gezondheid het belangrijkste is. Jezelf alles ontzeggen zal je geen blijvend resultaat geven. Ontbering hou je nooit vol en breekt je altijd op, zelfs met de beste therapieën. Neem kleine stapjes, die houdbaar en blijvend zijn. Eens je gezond en evenwichtig eet, volgt je gewicht vanzelf. Zelfs met een lekkere traktatie of een stuk chocolade.

Over Rustpunt

Op de site van Rustpunt vind je informatie over regressietherapie, hypnose en coaching. Er zijn webpagina’s met uitgebreide informatie over hypnose. Je kunt ook de zelfhypnose uitproberen, of gewoon rondsurfen. Je mag me natuurlijk ook vrijblijvend contacteren met een vraag, ik help je graag verder.

Aanverwante Artikelen
Waarom eet jij?
Hypnose en gezond eten.
Genieten van eten? Hoe ga je ermee om?

Vind je het artikel interessant? Dan kun je het 'liken' of delen:
Pages:
Edit