Oplossingsgerichte therapie bij emoties.

Genis. Oplossingsgerichte therapie, hypnose, regressietherapie.

Oplossingsgerichte therapie bij emoties ☞ angst, verdriet en problemen ☞ emotie-management ☞ Wat is het hoe werkt het ☞ 15+ jaar ervaring ☞ snel en blijvend resultaat ☞ Vlaams Brabant, Boortmeerbeek 

☞ Foto Genis De Winter

Oplossingsgerichte therapie bij emoties, angst, verdriet en problemen.

In de artikelen op deze site heb ik het vaak over hypnose en regressietherapie. Dat komt omdat ik initieel deze site ervoor opgezet heb. Ik merkte dat weinig mensen hypnose en/of regressietherapie kenden en er zelfs bang voor waren. Ik spreek mij hier dus heel bewust ‘en large’ over uit. Soms lijkt het daardoor dat ik mij beperk, want bij Rustpunt kun je terecht voor meer dan hypnose en regressie. 

Als hypnose niet aan de orde is, maar vooral bij mensen die hypnose niet zien zitten, werk ik vaak met oplossingsgerichte therapie. Omdat ik van kortdurende therapie hou, is ook deze een korte en snelle aanpak. Met blijvend en duurzaam resultaat.

in dit artikel lees je over

Oplossingsgerichte Therapie.

Wat is Oplossingsgerichte Therapie?

Hoe werkt Oplossingsgerichte Therapie?

Waarom Oplossingsgerichte Therapie?

Tot slot.

Oplossingsgerichte Therapie

Met oplossingsgerichte therapie ga je ook weer intappen op je eigen vermogen om problemen en struikelstenen te vinden en op te lossen. Jij bent namelijk een expert van je eigen leven. Jij kent je talenten en je weet waar de oplossingen liggen. 

Wat is Oplossingsgerichte Therapie?

Oplossingsgericht werken is de focus houden. Ik begin meestal met een korte ontspanningsoefening. Rust is een essentieel gegeven om gefocust en geconcentreerd te kunnen werken. Zonder afleiding. Vanuit de ontspanning kunnen angst, onzekerheid of andere emoties onderzocht en verwerkt worden. Met emotie-management, persoonsverwerking of zelfbeeld versterking, wat er nodig is om onverwerkte of onafgeronde emoties en andere hinderlijke problemen te laten oplossen.

Hoe werkt Oplossingsgerichte Therapie?

We zorgen ervoor dat je zelf de oplossingen vindt om je doelen te bereiken. Hierdoor is het effect veel groter en breder dan wanneer een ander met ‘de oplossing’ komt aandraven. Het probleem wordt dus niet alleen aangepakt, je leert ook nieuwe methoden om je eigen problemen aan te pakken. Jouw oplossende vermogen wordt daarmee vergroot, waardoor je een “weller than well” gevoel overhoudt. Dat heeft niet alleen een positief effect op je hulpvraag, maar op je hele functioneren.

Zoals altijd sluit ik ook dit stuk af met een emotionele oppepper.

Waarom Oplossingsgerichte Therapie?

Kort gezegd: aanpak van emoties. Alle emoties of alle problemen en lasten waar emoties aan de basis liggen:

  • Je slecht in je vel voelen
  • Angstig zijn
  • Je onbegrepen voelen
  • Laag zelfbeeld
  • Weinig zelfvertrouwen
  • Stress
  • Schuldgevoelens
  • Moeilijke situaties
  • Overdreven eten
  • Verdriet, gemis, woede,…

De lijst is lang. En vaak langer dan je zelf beseft. Want vaak zie ik bij de ‘ontrafeling’ van het probleem onverwachte emoties naar boven komen.

Tot slot

In latere artikelen zal ik uitgebreider ingaan op de tools die ik gebruik. Weet in elk geval dat elke methode zijn eigen waarde en verdienste heeft, en ieder mens uniek is. Werken met wat bij jou past en aanslaat, is de beste aanpak om je blijvend te verlossen van onaangename gevoelens of situaties.

Over Rustpunt

Op de site van Rustpunt vind je informatie over regressietherapie, hypnose en coaching. Er zijn webpagina’s met uitgebreide informatie over hypnose. Je kunt ook de zelfhypnose uitproberen, of gewoon rondsurfen. Je mag me natuurlijk ook vrijblijvend contacteren met een vraag, ik help je graag verder.

Aanverwante artikelen:
Ervaringen met hypnose, regressietherapie, mental coaching

Mental coaching proces

Coaching: New Year, New Me?

Vind je het artikel interessant? Dan kun je het 'liken' of delen: